У київських садочках та школах облаштують укриття: Київрада ухвалила рішення

Війна триває, і залишається загроза ракетних обстрілів столиці

Київська міська рада ухвалила рішення, відповідно до якого в Києві починають процес облаштування найпростіших укриттів у тих закладах освіти, де їх досі немає. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив міський голова Києва Віталій Кличко у своєму Телеграм-каналі.

"Сьогодні (23 червня – ред.) Київрада схвалила рішення, що дозволить розпочати процес влаштування найпростіших укриттів у тих закладах освіти столиці, де укриттів немає", - повідомив мер Києва.

Кличко наголосив, що київська влада повинна зайнятися ремонтом і реконструкцією, а також вжити заходів із забезпечення укриттів у школах і садочках необхідними засобами, оскілька війна ще триває, а тому загроза ракетних обстрілів не зникла.

"Ми повинні створити безпечні умови та захистити наших дітей, вчителів та загалом киян", - додав Кличко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", для посилення оборони Києва на Дніпрі було створено річковий дивізіон катерів: подробиці. Створити такий військовий річковий флот було необхідно з огляду на близьке сусідство з Білоруссю, у якої є річковий дивізіон і флот на самому кордоні з Україною - у Пінську та в Лоєві. Тому укріпити північ держави такими комплексом сил було важливо.

Також "Коментарі" писали, що нардеп Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. В СБУ зазначили, що оперативну розробку російської агентурної мережі вели давно, але остаточно нейтралізували її лише на початку повномасштабної війни. Правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова. Він був негласним співробітником Генерального штабу РФ із позивним "Ветеран", зв’язківцем і фінансовим кур’єром між російськими спецслужбами і нардепом Андрієм Деркачем.

Читайте на порталі "Коментарі": наслідки обстрілів нафтобази поблизу Василькова: що розповіли екологи. Нафтобазу в селі Крячки, що поблизу Василькова, російські окупанти бомбардували двічі. Після першого обстрілу, що стався 27 лютого, пожежу на підприємстві гасили цілий тиждень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися