Путін знову може кинути російські війська на Київ, — Арестович

Выйськовий експерт розповів про загрози з боку Білорусі

Україна не виключає загрози повторного наступу російських окупантів на Київ з боку Білорусі та готова к таким загрозам. Про під час інтерв’ю з Марком Фейгіним заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович, передають "Коментарі".

На думку військового експерта, виключати повторний наступ російських військ з боку Білорусі не варто.

"Щоб Путіну знову спало на думку шпурнути їх на Київ, їх достатньо накопичити 20-30 тисяч. І він вважає, що це достатня загроза, щоб нам полоскотати нерви чи знову спробувати взяти передмістя, повторити травму Бучі. Боюся, що повториться травма Чорнобаївки натомість", — заявив Арестович.

Радник Офісу президента України наголосив, що окупанти дуже пошкодують, якщо знову спробують вдертися на територію Київської області. "Просто протягом кількох днів станеться багато разів Чорнобаївка і на цьому все закінчиться", — зазначив Арестович.

Військовий експерт додав, що питання відносин з Білоруссю є одним з ключових питань національної безпеки і до питання цих відносин Україна повернеться після падіння путінського та лукашенківського режимів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки російських окупантів на Київ 10 жовтня у столиці пошкоджені понад сім десятків об’єктів та житлових будинків. Зазнали різного ступеню ушкоджень 45 житлових будинків, п’ять об’єктів критичної інфраструктури та ЖКГ, дитячий садочок та три школи, а також дві будівлі закладів позашкільного виховання. Окрім того, ракетними обстрілами пошкоджені п’ять закладів охорони здоров’я та шість закладів культури. Внаслідок цих ракетних обстрілів загинули шестеро людей, десятки — поранені

Цього тижня у Києві на пішохідному мосту, що був пошкоджений внаслідок ракетних обстрілів столиці, розпочали ремонтні роботи. На споруді вже демонтували пошкоджені вибухом російської ракети елементи скла, а на виготовлення нового знадобиться близько трьох тижнів.

Читайте також, як антидроновий купол допоможе захистити Київ безпілотників-камікадзе.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися