Білорусь обмежила в’їзд з Київської та Чернігівської областей

Коли та для кого ввели обмеження

Білорусь обмежила в’їзд на кордоні з Україною в межах Київської та Чернігівської областей. Про це заявили в Державному прикордонному комітеті Білорусі, передають "Коментарі".

Саме за цими напрямками почалося повномасштабне вторгнення російських військ під час атаки на Київ 24 лютого.

"Завтра, 22 грудня, вводиться тимчасове обмеження на в'їзд (вхід), тимчасове перебування та пересування у прикордонній смузі в межах Лоївського, Брагинського та Хойніцького районів Гомельської області", — заявили в Державному прикордонному комітеті Білорусі.

Там зазначили, що це тимчасове обмеження. Ці тимчасові обмеження не поширюються на фізичних осіб, які прямують до прикордонної смуги:

·       для виконання трудових (службових) обов'язків;

·       до місця проживання (місця перебування) та назад;

·       до місця проживання (місця перебування) близьких родичів і назад;

·       у виняткових випадках з дозволу голови Державного прикордонного комітету або уповноваженої ним посадової особи.

Також в Білорусі зупинили видачу перепусток у прикордонну смугу на території Брагинського, Лоївського та Хойникського районів Гомельської області.

Напередодні начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов повідомив, що в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Було ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Нагадаємо, після звільнення Київської області від російських загарбників міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що російські окупанти завдали багато непоправної шкоди Чорнобильському заповіднику та зоні відчуження в цілому. Попередні збитки навесні оцінили у понад 2,5 мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також, що у Зеленського знали про присутність російських військових у Чорнобильській зоні ще до повномасштабного вторгнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алекс

21 грудня 2022, 15:14

А что, ещё какие то идиоты из Украины ездят к врагу,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися