Посольство США потролило Путіна історією Києва та Москви (ФОТО)

Американські дипломати у картинках показали різницю

Посольство США після виступу президента Росії Володимира Путіна, який він присвятив Україні, оприлюднило фотоколаж, на якому порівняло у світлинах історію Києва та Москви. Колаж оприлюднили на сторінці дипломатичної установи у Twitter, передають "Коментарі".

Американські дипломати оригінально відреагували на загрозу військового вторгнення в Україну з боку Росії та визнання очільником Кремля непідконтрольних українській владі територій Донецької та Луганської областей квазі-державами. Путіну у світлинах нагадали, що, коли у Києві у 996 році збудували Десятинну церкву, територія майбутньої столиці Росії була вкрита лісами. На оприлюдненому колажі також світлини Собору Софії Київської, монастирю у Видубичах та Свято-Михайлівського собору у Києві.

"Президент Байден підписав виконавчий указ у відповідь на дії президента Путіна щодо нібито визнання так званих "Донецької" та "Луганської народних республік" ("ДНР" і "ЛНР") "незалежними" державами. Сполучені Штати без вагань використовуватимуть свої повноваження, щоб спрямувати їх на тих, хто підтримує дії з підриву суверенітету та територіальної цілісності України", — йдеться у дописі Посольства США у Києві.

Після виступу Путіна мери Амстердаму, Будапешту, Лос-Анджелесу, Подґоріци, Тайбею, Ульма, Варшави, Братислави, Гданську, Парижу, Праги, Таоюані, Ной-Ульма підписали лист з підтримкою Києва та України. Після визнання "ДНР" та "ЛНР" президентом РФ заяву про те, що Росія фактично оголосила Україні війну, зробив мер Києва Віталій Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій у контексті загрози вторгнення з боку Росії. У мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та у разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві всі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл і дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві розташоване найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися