Перейменування станцій метро: чому Київрада відклала голосування

Піддали сумніву прозорість голосування за перейменування київських станцій метро

Київрада під час останнього засідання не голосувала за перейменування станцій метро в Києві, назви яких мають зв'язок з Росією чи Білоруссю. Як повідомляють "Коментарі", депутатка міської ради Ксенія Семенова на своїй сторінці у Фейсбуці пояснила причини.

Семенова наголосила, що відкладення голосування за перейменування п'яти станцій київського метро було зумовлене тим, що під час вибору назв не враховували думки експертів. Також піддали сумніву прозорість голосування, яке відбувалося через Google.

“Не голосували сьогодні. Складно. Бо люди голосували, але голосувалка в гуглі була і експертну думку не враховано. Відклали поки. Але перейменовувати будемо“, - повідомила депутатка Київради.

Також секретар Київради Володимир Бондаренко в інтерв'ю виданню DW повідомив про проблеми з прозорістю голосування. Бондаренко зазначив, що можливо відбудеться повторне голосування в додатку "Київ Цифровий".

Як повідомяли раніше "Коментарі", на Київщині прикордонники знайшли на узбіччі міни окупантів. Також у Державній прикрдонній службі зазначили, що російські військові мінують місцевість, коли відступають, і це створює додаткову загрозу життю не лише українських бійців, але й місцевих мирних жителів.

Також "Коментарі" писали, що відбувся суд над військовим РФ у Києві: дружина вбитого цивільного обрала покарання для окупанта. Жінка у відповідь на запитання адвоката обвинуваченого окупанта заявила, що російські військові зайшли до її села 25 лютого. Згідно з інформацією свідка, у цивільного не було зброї, коли він виходив із дому, і на ньому був звичайний цивільний одяг.

Читайте на порталі "Коментарі": у кожному районі Києва з’явиться особлива квіткова клумба - символи боротьби українського народу. Перша така композиція, яку створили фахівці зеленбуду Дніпровського району, - відома марка із зображення українського військового на фоні російського корабля.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михайло

21 травня 2022, 18:24

Кіть Минську не зроблять Варшавською то не буду метром їздити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися