Чи є загроза повторного наступу на Київ: у КМВА надали пояснення

В адміністрації Києва зазначили, що щодня пильно стежать за діями ворога

Загроза повторного наступу на столиці досі є. Росія здатна використати територію Білорусі, щоб здійснити повторну спробу захопити Київ. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській військовій адміністрації.

"Наразі, якщо дивитися на Брянську та Курську області, то фактичних ознак формування військ ми не спостерігаємо. Однак знаємо, що російська федерація може також використовувати і території білорусі", - зазначили в КМВА.

Також у КМВА повідомляють, що Київ - пріоритетна ціль для російських військових.

"Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу в росії, небезпека повторного наступу залишається. Ми розуміємо, що для повторного наступу потрібно створити велике угрупування військ, а для цього потрібен час на підготовку. У сьогоднішніх умовах раптово або за короткий термін цього здійснити неможливо", - йдеться в повідомленні.

У КМВА наголосили, що продовжують щоденно пильно стежити за діями ворога.

"Загроза існує та існуватиме доки ми не переможемо, однак Київ готується дати належну відсіч ворогу", - додали в Київській міській військовій адміністрації.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Київській ОВА повідомили пріоритетне завдання у відновленні області. Наразі пріоритет у відновленні Київської області надається транспортній інфрастуктурі, яка була пошкоджена в результаті бойових дій.

Також "Коментарі" писали, що в ботанічному саду Гришка, де нещодавно знайшли снаряди, тепер можна відпочивати. Ботанічний сад імені Гришка в Києві відновив свою роботу з 28 травня. Фахівці перевірили територію на вибухонебезпечні предмети й засвідчили, що парк безпечний для відпочинку.

Читайте на порталі "Коментарі": чи можуть російська війська найближчим часом знову атакувати Київ: в Міноборони дали відповідь. Міністерство оборони України та українська розвідка не мають даних, що свідчили б про здійснення російськими військами повторного наступу на Київ найближчими днями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися