Киянин продавав фальшиві посвідчення волонтера для перетину кордону

За послугу зловмисник просив від 10 тисяч доларів

50-річний житель Києва шукав у Телеграмі чоловіків, які бажають незаконно перетнути кордон. Для цього чоловік обіцяв створити довідки про членство в міжнародній громадській організації та внести імена тих, хто бажав перетнути кордон, до спеціальної бази. Наявність у цій базі дозволяє перетинати державний кордон. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській прокуратурі.

"Серед іншого зловмисник пропонував виготовлення документів щодо непридатності до несення військової служби", - повідомили правоохоронці.

Послуги затриманого чоловіка коштували не мало - від 10 тисяч доларів.

Киянин був затриманий під час спроби отримати 4 тисячі доларів за посвідчення волонтера.

Наразі затриманому вже повідомили підозру й обирається запобіжний захід.

Як повідомляли раніше "Коментарі", для посилення оборони Києва на Дніпрі було створено річковий дивізіон катерів. Створити такий військовий річковий флот було необхідно з огляду на близьке сусідство з Білоруссю, у якої є річковий дивізіон і флот на самому кордоні з Україною - у Пінську та в Лоєві. Тому укріпити північ держави такими комплексом сил було важливо.

Також "Коментарі" писали, що нардеп Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. В СБУ зазначили, що оперативну розробку російської агентурної мережі вели давно, але остаточно нейтралізували її лише на початку повномасштабної війни. Правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова. Він був негласним співробітником Генерального штабу РФ із позивним "Ветеран", зв’язківцем і фінансовим кур’єром між російськими спецслужбами і нардепом Андрієм Деркачем.

Читайте на порталі "Коментарі": наслідки обстрілів нафтобази поблизу Василькова: що розповіли екологи. Нафтобазу в селі Крячки, що поблизу Василькова, російські окупанти бомбардували двічі. Після першого обстрілу, що стався 27 лютого, пожежу на підприємстві гасили цілий тиждень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися