У Києві ІТ-спеціалісти співпрацювали з окупантами: надавали послуги "силовому блоку" ДНР

Затримані чоловіки систематично надавали послуги окупантам за гроші

У Києві було повідомлено про підозру в колабораційній діяльності двом ІТ-підприємцям. Затримані чоловіки налагодили співпрацю з окупантами, зокрема з представниками "силового блоку ДНР". Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській прокуратурі у Фейсбуці.

У повідомленні правоохоронних органів зазначається, що чоловіки приїхали до Києва ще в 2014 році й створили бізнес у столиці у сфері ІТ. Після початку війни підозрювані систематично надавали російським окупантам різноманітні послуги за гроші.

"Зокрема, правопорушники забезпечували функціонування програмного забезпечення для ведення господарської діяльності підприємствами, установами та організаціями держави-агресора та незаконних органів влади, створених на тимчасово окупованій території Донецької області", - заявили в Київській міській прокуратурі.

У прокуратурі також зазначили, що підозрюваним у колабораціонізмі загрожує позбавлення волі строком до 5 років.

Як повідомляли раніше "Коментарі", плата за зраду Батьківщині диверсантам становить не більше 300 доларів. Перший заступник міністра внутрішніх справ України додав, що поліція продовжує активну роботу щодо виявлення та затримання диверсійних груп та диверсантів.

Також "Коментарі" писали, що у Києві ділки намагались нажитися на великій партії бронежилетів. Столичні підприємці намагалися незаконно ввезти майже 400 бронежилетів з балістичними пластинами IV класу захисту. Вартість товару оцінили у понад три мільйони гривень. Під час митного контролю виявилося, що документи на бронежилети підроблені.

Читайте на порталі "Коментарі": Шмигаль розповів, чи підвищуватимуть у Києві тарифи на опалення. За його словами, до кінця наступного опалювального сезону тарифи на тепло не змінюватимуться, люди мають бути впевнені, що спокійно пройдуть зиму. Водночас він зазначив, що зима для українців буде дуже непростою, зокрема й опалювальним сезоном.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися