Голова Київської ОВА повідомив, скільки з області виїхало людей під час активних бойових дій

Зараз люди активно повертаються до своїх домівок

Із населених пунктів Київщини під час активних бойових дій виїхало близько 1 мільйона людей. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна.

"У нас з області виїхав приблизно мільйон людей під час активних бойових дій. А загалом до повномасштабної війни кількість населення в області складала 2,3 мільйона. Тобто залишилися 1,3 мільйона населення", - повідомив Кулеба.

Також голова Київської ОВА зазначив, що наразі люди почали активно повертатися до своїх домівок.

"Наприклад, до Ірпеня повернулося орієнтовно 40 тисяч осіб. У Бучі також повідомляють про повернення приблизно 10 тисяч мешканців. Думаю, що понад 200 тисяч людей уже повернулося", - зазначив Кулеба.

Кулеба також уточнив, що ці дані ще не остаточні. За словами голови Київської ОВА, щоб визначити щільність населення, необхідно було звернутися до операторів мобільного зв'язку.

Також, за словами Кулеби, до Київської області приїжджають люди, які покинули свої домівки на Харківщині, Сумщині, Чернігівщині, в Краматорську. Наразі це близько 40 тисяч осіб, і ця цифра збільшуватиметься.

Як повідомляли раніше "Коментарі", плата за зраду Батьківщині диверсантам становить не більше 300 доларів. Перший заступник міністра внутрішніх справ України додав, що поліція продовжує активну роботу щодо виявлення та затримання диверсійних груп та диверсантів.

Також "Коментарі" писали, що у Києві ділки намагались нажитися на великій партії бронежилетів. Столичні підприємці намагалися незаконно ввезти майже 400 бронежилетів з балістичними пластинами IV класу захисту. Вартість товару оцінили у понад три мільйони гривень. Під час митного контролю виявилося, що документи на бронежилети підроблені.

Читайте на порталі "Коментарі": Шмигаль розповів, чи підвищуватимуть у Києві тарифи на опалення. За його словами, до кінця наступного опалювального сезону тарифи на тепло не змінюватимуться, люди мають бути впевнені, що спокійно пройдуть зиму. Водночас він зазначив, що зима для українців буде дуже непростою, зокрема й опалювальним сезоном.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися