У Київській ОВА повідомили, скільки часу й коштів знадобиться для розмінування області

Замінована територія Київської області надзвичайно велика

У Київській області робота з розмінування населених пунктів уже майже завершена. Головна проблема для саперів у тому, що територія, на якій можуть бути вибухонебезпечні предмети, дуже велика. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна.

Як повідомив Кулеба, першими розміновували населені пункти Київщини - їх 270 в усій області.

"Навіть масштаб цієї роботи був дуже великим. Є Ірпінь-100-тисячне місто. Є маленькі села, де простіше провести такі роботи. Після того як ми закінчимо з населеними пунктами, у нас залишаться поля. Тому, що багато аграріїв до нас з цим звертаються, на жаль, у нас були дуже трагічні випадки", - повідомив голова Київської ОВА.

Кулеба наголосив, що величезна проблема для фахівців - це ліси.

"Вишгородський, Бучанський, Броварський райони - їх особливість в тому, що там багато лісів. І майже всі вони на сьогодні небезпечні, тому що ця зона була забруднена мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. Для того, щоб розміновувати поля, ліси, а також величезну Зону відчуження - на це підуть роки і дуже значні кошти", - зазначив Кулеба.

Як повідомляли раніше "Коментарі", плата за зраду Батьківщині диверсантам становить не більше 300 доларів. Перший заступник міністра внутрішніх справ України додав, що поліція продовжує активну роботу щодо виявлення та затримання диверсійних груп та диверсантів.

Також "Коментарі" писали, що у Києві ділки намагались нажитися на великій партії бронежилетів. Столичні підприємці намагалися незаконно ввезти майже 400 бронежилетів з балістичними пластинами IV класу захисту. Вартість товару оцінили у понад три мільйони гривень. Під час митного контролю виявилося, що документи на бронежилети підроблені.

Читайте на порталі "Коментарі": Шмигаль розповів, чи підвищуватимуть у Києві тарифи на опалення. За його словами, до кінця наступного опалювального сезону тарифи на тепло не змінюватимуться, люди мають бути впевнені, що спокійно пройдуть зиму. Водночас він зазначив, що зима для українців буде дуже непростою, зокрема й опалювальним сезоном.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися