Під час вимкнення світла у Києві з ліфтів врятували людей і цуценя (ФОТО)

Подробиці розповіли столичні рятувальники

У столиці під час аварійного відключення електроенергії врятували з ліфтів чотирьох людей і цуценя. Про інцидент розповіли в КАРС "Київська служба порятунку", передають "Коментарі".

За даними столичних рятувальників, аварійна ситуація сталася в Подільському районі Києва в понеділок, 26 грудня, ввечері. В житловому будинку на вулиці Вишгородській через відключення електроенергії одразу в трьох ліфтових кабінах застрягли четверо людей та маленький пес. Працівники "Київської служби порятунку" за допомогою спецтехніки вивільнили людей і цуценя з кабін ліфтів. Роботи тривали 20 хвилин. Загалом за добу, із 9:00 26 грудня до 9:00 27 грудня, рятувальники КАРС відпрацювали чотири виїзди для попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

Нагадаємо, в Києві сьогодні, 27 грудня, відбуваються екстрені відключення світла та графіки, складені раніше не діють, однак можна зорієнтуватись, де може не бути електроенергії. Під час екстрених відключень світла можна перевірити, за якою адресою вимкнули та де вірогідне вимкнення електроенергії протягом тижня. На офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" для цього потрібно ввести адресу. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міністерстві енергетики України заявили, що в разі відсутності нових ворожих обстрілів та пошкоджень енергосистеми, українці зможуть зустріти Новий рік із електрикою, однак вірогідність повітряних атак на об’єкти енергетики у Києві та в регіонах досить висока. В ЗСУ зазначили, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує підвищити тарифи на воду, але в разі ухвалення цього рішення підвищення цін буде не суттєвим. Таку заяву зробив голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України Андрій Герус. Народний депутат зазначив, що під час воєнного стану діє мораторій на підвищення тарифів на опалення, електроенергію і на газ, але не на водопостачання та водовідведення. Герус також запевнив, що підвищення тарифів на електроенергію для населення не планують.

Читайте також, що розповіли в Повітряних силах ЗСУ про загрозу нових ракетних ударів по Києву.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися