У парках та скверах Києва масово крадуть квіти та саджанці (ФОТО)

Що відомо про ситуацію з озелененням в столиці

У парках та скверах Києва масово крадуть квіти та молоді дерева. Про це розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

"Ялівець , барбарис, форзиція, клен Гіннала, сосна звичайна та альпійська, смородина альпійська, пухироплідник, дерен, гортензія, спірея, вейгела, лаванда і квіти, багато квітів. Це не перелік рослин для озеленення якоїсь ділянки у місті. Це те, що крадуть у парках та скверах. На місці висаджених раніше кущів, квітів і подекуди дерев – пустка. Якщо скласти всі цифри, то можна було озеленити напевно не один сквер", — заявили в КО "Київзеленбуд".

За даними комунального підприємства, за останній місяць у сквері на вулиці Машинобудівній, 25А викопали сім дерев клена Гіннала і 27 кущів барбарису. А у парку по вулиці Гетьмана Павла Полуботка (Попудренка) хтось позарився на кущі — шість форзицій та гортензію.

"У парку Партизанської слави комусь напевно припала до душі магнолія, причому настільки, що її "забрали додому". У парку "Орлятко" викрали 10 кущів гортензії та 11 спіреї. У сквері Мусліма Магомаєва вже майже не залишилося троянд, постійно звідси "виносять" гортензії та лаванду. У центрі міста крадії також не пасуть задніх: рослини зникають на Львівській площі, сквері на Січових Стрільців, сквері Анни Київської і навіть на Майдані Незалежності видно, де повисмикували тюльпани", — розповіли у "Київзеленбуді".

Окрім того, у Деснянському районі Києва озеленювачі чи не щодня зараз фіксують зникнення квітів. З початку цвітіння зафіксували викрадення 350 тюльпанів із цибулинами та ще близько двох сотень маргариток. Кількість зламаних і понівечених квітів столичним комунальникам важко порахувати.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт благоустрою скверу поблизу райдержадміністрації витратять мільйони гривень. Згідно з умовами тендеру, на ремонт скверу імені Кошиця готові витратити понад 5,5 мільйонів гривень. Замовником робіт виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Підрядник має провести в сквері поблизу Дарницької районної державної адміністрації озеленення — облаштувати газон, висадити кущі та дерева. До робіт також входить благоустрій території скверу, встановлення лав та урн і флагштоку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, що у Києві запровадять пересадковий квиток у громадському транспорті.

Читайте также