У лісництві під Києвом виявили масштабну вирубку дерев (ФОТО)

Що відомо про ситуацію від столичних екологів

Столичні екологи виявили незаконну рубку дерев у Козинському лісництві під Києвом поблизу печери Геонавт. Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, незаконну рубку зафіксували у Козинському лісництві Філії "Київське лісове господарство" ДП "Ліси України" в Обухівському районі Київщини. Площа вирубки становить близько 0,2 гектари.

"Ця територія входить до 80 га, які рейдери незаконно відібрали у Київського лісгоспу ще кілька років тому. Наразі КЕКЦ  судиться з рейдерами  в Обухівському районному суді. Розуміючи, що вони програють, рейдери, мабуть, вирішили розпочати незаконне будівництво котеджів", — заявили в КЕКЦ.

У Київському еколого-культурному центрі зазначили, що нещодавно забудовники вирубали під котеджі дві ділянки та вже розчистили їх бульдозерами.

"Такий кричущий за своєю нахабністю вчинок поряд зі столицею України говорить про те, що прикриваючись військовим становищем, губителі природи почали масово грабувати природні багатства країни. Цьому сприяє дурне рішення української влади закрити перевірки з боку Екологічної інспекції", — наголосили в КЕКЦ.

Київські екологи оприлюднили фото знищення лісу бульдозерами в Козинському лісництві. Тут зовсім поряд знаходиться котеджне містечко, яке забудовники хочуть розширити.

Нагадаємо, у Києві озеро Синє знищено через забудову. Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. Еколог розповів, чому саме у Києві загинуло озеро Синє. Після скандалу у Києві почали геологічні роботи на цій водоймі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Читайте також, як у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. 

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися