У заповідному парку в Київській області масово вирубали дерева (ФОТО)

Що розповіли про ситуацію столичні екологи

У Бориспільському районі Київської області в заповідному парку зафіксовано факт масового знищення дерев. Про ситуацію розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними столичних екологів, днями у парку-пам'ятнику садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Ташанський" у селі Ташань на Київщини провели масові рубки дерев. Хто це зробив — невідомо. На оприлюднених КЕКЦ фото видно, що це були досить здорові дерева. Заповіданий парк "Ташанський" був 1996 році. Заповідна зона займає площю у 144 гектари. Особливу екологічну цінність в парку "Ташанський" має стара діброва.

У Київському еколого-культурному центрі оприлюднили фото слідів рубки у заповідному парку "Ташанський".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одне з озер забруднили будівельним сміттям. Після звернення столичних екологів Дарницька окружна прокуратура Києва відкрила кримінальну справу за фактом скидання будівельного сміття в районі заказника "Озеро Тягле".

Нагадаємо, у Києві озеро Вербне перетворюють на зону відпочинку. Водойма розташована на Оболоні між станцією метро "Почайна" та Північним мостом, між вулицею Приозерною та проспектом Бандери. Площа дзеркала озера Вербне становить 16,4 гектарів. На берегах водойми є пляж з відповідною інфраструктурою. 

В Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.

Дивіться фото, як виглядає Голосіївський парк на початку січня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися