Порушення під час ремонтів мостів у Києві: судитимуть головного інженера КП

Яке покарання загрожує спеціалісту комунального підприємства

Головного інженера КП “Київавтошляхміст” судитимуть за службову недбалість - його підозрюють у переплаті 3,5 мільйона гривень під час ремонту мостів та розв'язок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Обвинувальний акт відносно головного інженера КП “Київавтошляхміст” за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) Дарницька окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду. 

Слідство встановило, що у 2022 році КП "Київавтошляхміст" та приватне підприємство уклали договір підряду. Йшлося про виконання аварійних, відновних робіт по заміні гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках у м. Києві.

“Головний інженер комунального підприємства, знаючи, що під час виконання робіт підрядником використано матеріали, що не передбачені тендерною документацією, а також знаючи, що до актів виконаних робіт включені додаткові роботи, які також не передбачені договором, підписав їх”, - пояснили у прокуратурі. 

На підставі підписаних актів виконаних робіт на рахунки приватної фірми перерахували бюджетні кошти.

Аудит підтвердив, що було завдано столичній громаді на суму понад 3,5 мільйона гривень.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які мости у столиці небезпечно експлуатувати. Детальніше про стан столичних мостів читайте за посиланням.


Читайте также