У дистрибʼютора алкогольних напоїв виявили велику нестачу: що сталося

У БЕБ розповіли, як компанія ухилялася від сплати податків

Компанія, яка спеціалізується на гуртовому продажу алкогольної продукції, не сплатила до державного бюджету майже 4,5 мільйони гривень податку на доходи та акцизного збору. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

“У ході досудового розслідування встановлено, що підприємство не відобразило в податковій звітності фактичну кількість реалізованої алкогольної продукції.

Це дозволило ухилитись від сплати майже 4,5 мільйони гривень податків та зборів. Керівнику підприємства повідомлено про підозру за фактом ухилення від сплати податків та зборів (ч. 1 ст. 212 КК України). Нині завдані державі збитки товариство відшкодувало в повному обсязі”, - повідомили у прокуратурі. 

У Бюро економічної безпеки у Київській області зазначили, що на підприємстві під час проведення інвентаризації залишків алкогольної продукції була виявлена нестача товару. “Нестача не була відображена в податковій звітності. Таким чином компанія ухилилась від сплати податку на додану вартість, податку на доходи та акцизного збору”, - пояснили в БЕБ.

Нагадаємо, що у Київській області зловмисники заволоділи бюджетними коштами при облаштуванні школи. Під суд піде ексголова сільської ради. Детальніше про махінації з нерухомістю читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що справу щодо незаконної торгівлі тютюновими виробами російського походження розглянуть у суді. Детальніше про правопорушення, вчинене у Київській області, та покарання за вчинене, читайте за посиланням.


Читайте также