На Київщині скажене кошеня покусало власницю

Трагічну історію розповіли ветеринари

У Броварському районі Київської області зафіксовано випадок сказу у кошеня. Про це розповіли у Броварській районній державній лікарні ветеринарної медицини, передають "Коментарі".

Інцидент стався у селищі Літки. Вакциноване тримісячне кошеня під час гри покусало власницю. Наступного дня вранці тварина померла. Жінка звернулася до сімейного лікаря, а потім до неї приїхав лікар ветеринарної медицини. На місці загибелі тварини ветеринар забрав труп кошеняти. У Броварській районній державній лабораторії підтвердили, що померлий пухнастик був хворий на сказ.

Лікарі нагадали, що сказ є це смертельно небезпечною хворобою не тільки для тварин, а й для людей. Шансів на одужання немає, тому що сказ не лікується, зазначили у Броварській лікарні ветеринарної медицини.

Для уникнення захворювання на сказ, потрібно регулярно щеплювати домашніх тварин та уникати контактів із дикими та безпритульними тваринами. Дітям потрібно пояснювати, чому небезпечно гладити та гратися з невідомими тваринами. Якщо людину вкусила хвора на сказ тварина, треба негайно звернутися до лікарні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новорічні свята можуть бути небезпечними для домашніх улюбленців через надмірну цікавість до ялинки та прикрас. Поради ветеринара — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Броварах планують збудувати притулок для бездоглядних тварин. Будувати об’єкт мають на житловому масиві Торгмаш. У притулку будуть утримувати безпритульних тварин після стерилізації та вакцинації від сказу. Він має бути розрахований на 350 собак і кішок. У перелік споруд притулку входять мініготель для домашніх тварин, вольєри, майданчики для приймання, утримання, вигулу та тренувань, ветеринарний центр, крематорій і паркінг.

Читайте також, який штраф загрожує за вигул собаки без повідця та намордника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися