Кішка та ялинка: киянам надали поради щодо домашніх улюбленців

Новорічні прикраси можуть бути небезпечними для тварин

Під час новорічних свят до Київської міської лікарні ветеринарної медицини звертаються десятки киян, чиї домашні улюбленці постраждали від надмірної цікавості до ялинки. Про заходи безпеки розповіла виконуюча обов’язки директора медичного закладу Наталія Мазур, передають "Коментарі".

За її словами, найчастіше домашні тварини гризуть хвою, блискучий дощик або розбиті скляні прикраси. Через це у чотирилапих пацієнтів діагностують проблеми з травленням та травми стравоходу. Окрім того, це ще й зіпсоване свято для власників, зазначила Наталія Мазур.

Киянам надали поради, як убезпечити кота чи собаку від новорічних неприємностей. По-перше, лікарі радять надати перевагу штучній ялинці, або надійно закріпити хвойне новорічне дерево. Ялинку не радять встановлювати надто близько до меблів, з яких тварина може стрибнути на неї.

Власникам тварин потрібно регулярно прибирати голки з підлоги, щоб тварина не наковталась хвої. Від блискучих та скляних прикрас краще відмовитись. Не рекомендують в декорі використовувати цукерки та пряники, а мандарини можна. Запах цитрусових не подобається котам, тому ялинку можна навмисно обробити розчином ефірної олії із ароматом апельсину чи мандарин.

Нагадаємо, у Броварах планують збудувати притулок для бездоглядних тварин. Будувати об’єкт мають на житловому масиві Торгмаш. У притулку будуть утримувати безпритульних тварин після стерилізації та вакцинації від сказу. Він має бути розрахований на 350 собак та кішок. У перелік споруд притулку входять міні-готель для домашніх тварин, вольєри, майданчики для приймання, утримання, вигулу та тренувань, ветеринарний центр, крематорій та паркінг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новий майданчик для вигулу собак з'явився у Дніпровському районі Києва в оновленому парку "Радунка", ще одна локація — на Троєщині.

Читайте також, який штраф загрожує за вигул собаки без повідця та намордника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися