Киянина судитимуть за вербування найманців для війни у Сирії

Про схему розповіли у прокуратурі

У Києві судитимуть мешканця столиці та двох його посібників за вербування українських військових для участі у війні в Сирії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Донецької обласної прокуратури.

За даними відомства, схему вербування найманців організував 27-річний киянин. До вербування українців для участі у бойових діях на боці опозиційних військових загонів в Сирії він залучив ще двох молодих чоловіків — 20-ти та 21-річного мешканців Київської області.

З лютого 2020-го по березень 2021 року вербувальники підшукували найманців серед учасників бойових дій на Донбасі, колишніх військових, добровольців та спортсменів. За участь у збройному конфлікті в Сирії обіцяли гроші. "Заробіток" залежав від рівня бойової підготовки та коливався від п’яти до десяти тисяч доларів на місяць.

У прокуратурі додали, що досудове розслідування стосовно трьох чоловіків завершено. Їх обвинувачують у вербуванні найманців з метою використання у збройних конфліктах, спрямованих на захоплення влади. Обвинувальний акт спрямовали до Деснянського районного суду Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали учасника угруповання незаконних збройних формувань "ДНР", яке у 2014 році займалося ліквідацією поранених у бою українських військових. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, на Донбасі при перетині лінії зіткнення затримали колишнього топпосадовця державного підприємства "Київський бронетанковий завод". Він організував корупційну схему з привласнення коштів підприємства, які виділяли на модернізацію військової техніки.

Читайте також, що розповів мер столиці Віталій Кличко про підготовку Києва під час загрози наступу Росії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися