У Києві пожежі біля ринків на Оболоні можуть бути невипадковими

Місцеві мешканці підозрюють підпали через плани щодо забудови

В Оболонському районі Києва за місяць вщент згоріли близько 10 торговельних кіосків, розташованих поблизу ринків. Місцеві мешканці та депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин припускають, що пожежі можуть бути пов’язані з опором громади забудовникам.

На початку грудня в Оболонському районі Києва згоріли кілька торговельних павільйонів, розташованих на території місцевого ринку. Пожежа сталася вночі на вулиці Героїв Дніпра, 41. Вогонь також перекинувся на розташовану поруч двоповерхову будівлю. Внаслідок пожежі знищені вісім торговельних споруд, ще понад два десятки вдалося врятувати.

У перший день нового року пожежа сталася вночі поблизу ринку "Полісся", на місці якого планують побудувати багатоповерхівку. Вогонь знищив металевий торговельний кіоск, розташований на Мінському проспекті, 4. До речі, ринок "Полісся" розташований неподалік торговельного центру "Полярний", який зі скандалом і протестами рятують від знесення заради трьох висоток.

"Чи не здається вам, що за ці святкові дні в Оболонському районі сталося забагато пожеж? За дивним збігом обставин інциденти відбуваються саме у той час, коли всі відпочивають. А після свят інформпривід вже відійде на другий план... Хай і не сподіваються! Особисто мене дуже турбують пожежі, які стосуються підприємців", — заявив депутат Київради Владислав Трубіцин.

Він пообіцяв, що як голова постійної Комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою буде дуже прискіпливо вивчати ситуацію з пожежами у кіосках.

"Якщо виявиться, що такі пожежі є спланованими, усі винні будуть жорстко покарані", — підсумував Трубіцин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо знесення торгового центру "Полярний" заради будівництва п’яти житлових багатоповерхівок. Подробиці — у нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися