У Києві зруйнували мініатюру Будинку Крістера (ФОТО)

Мініскульптуру встановили у столичному парку нещодавно

У парку Києва знищили мініатюру втраченої пам'ятки архітектури — копію Будинку Крістера. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал "Київ Оперативний".

Зменшену копію двоповерхового будинку відомих садівників встановили у столичному парку Гірка Крістера торік у грудні. Мініатюра була виготовлена з дерева. На скульптурі була табличка з описом українською та англійською мовами, а також шрифтом Брайля.

Будинок Крістера — це втрачений цікавий зразок архітектури околиць Києва на Пріорці. Ця родина садівників активно займалася перетворенням столиці в місто-сад. У соцмережі з’явилися світлини, що залишилось від мініатюри. Вандали знищили скульптуру вщент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрили ще одну мініскульптуру, обладнану табличками зі шрифтом Брайля українською та англійською мовами. Це мінікопія будівлі столичної мерії, яку встановили біля КМДА.

Нагадаємо, поблизу Києва під час розвідки перед будівництвом Великої кільцевої дороги знайшли стоянки давніх людей. Археологи розповіли, що знайшли три стоянки давніх людей у Бучанському районі Київської області. Крем’яним виробам епохи фінального палеоліту понад 10 тисяч років. Їх виявили на ділянці від траси "Київ — Ковель — Ягодин" до автодороги "Київ — Чоп".

Читайте також, що Софія Київська увійшла у ТОП-5 найінстаграмніших пам’яток ЮНЕСКО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися