Поблизу Києва окупанти застосували фосфорні боєприпаси (ФОТО)

Зафіксовано ворожий обстріл забороненими снарядами

У Київській області російські окупанти застосовують під час атак заборонені фосфорні боєприпаси. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин з посиланням на видання ITV, передають "Коментарі".

Такий обстріл зафіксовано у вівторок, 22 березня. Пізно ввечері російські окупанти застосували над північно-західною околицею Києва заборонені фосфорні боєприпаси. Орієнтовна зона ураження — Гостомель — Ірпінь. Використання заборонених видів зброї є злочином проти людяності та порушенням Женевських конвенцій 1949 року. Момент обстрілу вдалося зафіксувати на світлинах фотокореспонденту ITV Олегу Грибу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області ЗСУ завдають удари по угрупованнях військ ворога та покращили свої позиції на кількох напрямках — в Ірпіні, Макарові та селі Мощун. Українські військові зміцнюють блокпости, зводять нові фортифікації та борються з диверсантами.

Нагадаємо, російські окупанти здійснюють чергові спроби перекинути бойову техніку через річку Ірпінь, але ЗСУ не дають їм прорватися на Київ. Через руйнування дамби Київського водосховища річка Ірпінь вийшла з берегів та затоплює навколишні села. Ця річка має вирішальне значення для просування ворожих військ до Києва. Наразі річка Ірпінь стала додатковим фортифікаційним спорудженням в обороні столиці від окупантів.

Дивіться відео, як під Києвом розбомбили та потопили колону окупантів при спробі перекинути техніку через річку Ірпінь. 

Читайте також, що російські війська продовжують перегрупування для відновлення наступу на Бровари

Джерело: https://t.me/markushyn/2051


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися