Київська Мадонна у метро: нова композиція з квітів з’явилась у столиці (ФОТО)

Сильний образ жінки з немовлям створили з тендітних квітів

У Солом'янського районі Києва створили квіткову композицію на основі світлини жінки, яка годує немовля, ховаючись від обстрілів у столичному метрополітені. Про інсталяцію розповів генеральний директор комунального об’єднання "Київзеленбуд" Олексій Король, передають "Коментарі".

"Діти не мають бачити війни. Вони не повинні ховатися в бомбосховищах, чути вибухи, тікати від пострілів та прокидатися серед ночі від сирен. 24 лютого назавжди змінило долі українських дітей і їхній світогляд теж", — прокоментував композицію Король.

За його словами, емоційно сильну композицію "Київська Мадонна з немовлям" столичні комунальники створили з тендітних квітів.

"Для втілення "Київської Мадонни у метро" на розв’язці на вулиці Вадима Гетьмана було висаджено 37 тисяч рослин! Ця інсталяція – знак шани, любові й гордості за наших матерів, перед якими ми схиляємо голови й стаємо на коліна. Вона про найсильніший захист дітей – материнську любов", — наголосив керівник КО "Київзеленбуд".

Образ жінки з немовлям з київської підземки вже відомий в усьому світі. Світлину у метро Києва зробив угорський фотожурналіст Андраш Фьольдеш. Фото побачила ілюстраторка Марина Соломенникова. Її малюнок став символом усіх українських матерів, котрі вимушені ховатися від російської зброї в бомбосховищах. Цей образ став іконою в одному з католицьких храмів Неаполя.

Нагадаємо, інсталяцію з квітів "Привид Києва", створену в Подільському районі столиці на вулиці Олени Теліги, внесли до Національного реєстру рекордів України в номінації "Найбільша квітково-патріотична композиція". Подробиці та фото — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на честь гусей, які "збили" літак російських окупантів над Україною столичні комунальники створили квіткову композицію. Інсталяція "бойового" гуся знаходиться поблизу однієї з станцій київського метро.

Читайте також, що Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка відкрив для відвідування розарій



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися