Монумент до ювілею возз’єднання України з Росією знесли в Переяславі (ФОТО, ВІДЕО)

Пам’ятник демонтували за рішенням громади

У Переяславі знесли монумент відзначення 300-річчя возз’єднання України з Росією. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, пам’ятник демонтували за рішенням громади та органу місцевого самоврядування.

"Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель, Мощун та інші населені пункти України, де російська армія чинила звірства проти людяності, вкотре довели, що про "возз’єднання" чи "дружбу" з рашистами мова йти не може", — прокоментував Кулеба.

Керівник Київської обласної військової адміністрації оприлюднив фото та відео робіт з демонтажу монументу. Про подальшу долю знесеного пам’ятника посадовець не повідомляє.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дерусифікація в Україні з початку повномасштабного вторгнення російських військ набула значних обертів, але в процесі перейменування вулиць існують проблеми

Нагадаємо, у Києві завершила роботу експертна комісія з перейменувань та визначила нові назви вулиць у столиці. Загалом у столиці нові назви отримають 296 вулиць, провулків, площ та проспектів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, чи доведеться киянам змінювати документи після перейменування вулиць у Києві.

Джерело: https://t.me/kyivoda/4800


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися