Найдовший в Україні патріотичний мурал створили на Осокорках (ФОТО)

Стінопис зафіксували в Національному реєстрі рекордів

У Дарницькому районі Києва новий патріотичний мурал став найдовшим в Україні та отримав від Національного реєстру рекордів відповідну відзнаку. Про це повідомив депутат Київської міської ради Олександр Гончаров, передають "Коментарі".

Сучасний витвір мистецтва створили в житловому мікрорайоні Осокорки. Над композицією "Клич роду" два місяці працювали талановиті художниці Яна Власенко-Бернацька та Юлія Абрамова. Патріотичний мурал створили за ілюстраціями Юлії Абрамової до вистави "Летять журавлі".

Протяжність муралу із журавлями сягає 75 метрів. Символічний арт-об'єкт допомагали малювати дорослі і малі кияни, волонтери і всі охочі. Над композицією працювали і в спеку, і під час дощів. Стінопис частково виконаний в 3D-форматі та зафіксований в реєстрі рекордів України як найдовший патріотичний мурал.

Подивитися на цей шедевр можна за адресою Княжий Затон, 21. Фото нового патріотичного муралу на Осокорках оприлюднила Дарницька районна державна адміністрація Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у зруйнованому вщент селі Мощун, де зупинили російських окупантів під час спроби прориву на Київ, створили мурал-оберіг з лелеками — дивіться відео патріотичної композиції.

Нагадаємо, у Солом'янському районі Києва створили мурал зі знаменитим псом-сапером Патроном. Композиція з'явилася на території парку "Відрадний". Художники Віталій Гідеван та Олена Нойна намалювали Патрона на стіні будівлі площею 30 квадратних метрів.

Читайте також, що у столиці до Дня авіації на Подолі створили патріотичний мурал "Привид Києва"

Читайте также