Французька відповідь Бенксі: паризький художник розмалював будівлі у Києві (ФОТО)

C215 відвідав Київщину та створив чимало графіті на зруйнованих будівлях

Паризький вуличний художник Крістіан Гемі, відомий як С215, нещодавно відвідав Україну і залишив чимало графіті на зруйнованих будівлях Бучі, Гостомеля та Києва. Про це повідомляє "БЖ".

C215 розповів, що на терасі французького посольства в Києві художнику вдалося створити роботу "Свобода, яка веде народ" в українських кольорах. Ця робота символізує повернення Франції та її дипломатичного корпусу до української столиці.

Паризький художник також не оминув пошкоджені ракетами будівлі в Києві. Крістіан Гемі намалював птахів та людей біля руїн. Одна з його робіт присвячена Тарасу Шевченку. Багато робіт залишив художник у Гостомелі та Бучі.

Однією з цілей поїздки С215 було намалювати свого сина Габіна у вишиванці на будівлі, зруйнованій російськими ракетами.

С215 зазначив, що дуже важко було повертатися до Парижа. Адже йому довелося "переварити" побачене в Бучі: погаслі обличчя, всюди діри від куль, гільзи на землі, кладовища з безліччю свіжовикопаних могил, зруйновані будівлі, безлюдність.

Нагадуємо, що суд звільнив Сергія Довгого, волонтера, який зрізав графіті Бенксі у Гостомелі, під особисте зобов'язання. Суддя зобов'язала Довгого не залишати столицю без згоди слідчого, прокурора чи суду, повідомляти про зміну роботи та місця проживання, а також носити електронний браслет.

Читайте также