У Києві закликали владу перейменувати парк Пушкіна

До столичної мерії звернулись з петицією

У Києві потрібно перейменувати парк, названий на честь російського поета Олександра Пушкіна. Про це йдеться у відповідній петиції на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11781 Іван Молдованов пропонує столичній владі перейменувати "Парку Пушкіна" на "Парк героїв-медиків України".

"Перейменування "Парку Пушкіна" на "Парк героїв-медиків України" є важливим і символічним кроком для громадян Києва та української нації в цілому. Нова назва відображає та визнає внесок українських медиків та працівників охорони здоров'я у боротьбу з наслідками російсько – української війни, пандемією COVID-19 та іншими викликами, які стояли перед країною останніми роками", — зазначив автор петиції.

Столичній владі нагадали, що українські лікарі зробили значний внесок у боротьбу із наслідками повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну та з початку війни на Донбасі. Протягом багатьох років лікарі працювали на передовій та в тилу, надаючи допомогу пораненим, травмованим та хворим людям. Вони працювали на найнебезпечніших та найважчих ділянках фронту, де знаходилися українські військові, а також на зонах бойових дій.

"Перейменування "Парку Пушкіна" в "Парк героїв-медиків України" буде визнанням праці та жертв, які довелося зазнати медиків та охоронних працівників у боротьбі з пандемією COVID-19. Це також стане символом вдячності та підтримки всім, хто залучений до сфери охорони здоров'я в Україні", — вважає автор петиції.

Перейменування "Парку Пушкіна" на "Парк героїв-медиків України" буде не лише актом визнання праці та жертв медиків, але також є важливим кроком у напрямку поваги до працівників охорони здоров'я, додав автор петиції. Для розгляду цього звернення в Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Пів року тому у Києві пропонували в петиції знести пам'ятник Пушкіну, розташований по проспекту Перемоги поблизу станції метро "Шулявська", та перейменувати парк на честь Олександра Довженка. До речі, парк імені Пушкіна у Києві розташований поблизу кіностудії імені Олександра Довженка. Тож автор петиції не випадково пропонував саме таку зміну назви столичної зони відпочинку. Однак петиція не зібрала достатню для розгляду кількість голосів.

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням. У Київській міській раді стверджують, що землю передали в оренду цілком законно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. На землю претендує забудовник ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь".

Дивіться також відео розслідування, чому правда про кесон в парку "Наталка" у Києві може коштувати Кличку посади мера.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олексій

5 березня 2023, 15:32

Давно вже пора перейменувати цей парк, назва залишилася нам від окупантів. Це вже пережиток совка.

Владислав

5 березня 2023, 15:30

ДОЛБОЁБЫ С ИХНЕЙ ДЕКОММУНИЗАЦИЕЙ!! КОМУ ПУШКИН ТО МЕШАЕТ?!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися