На Київщині створили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка (ФОТО)

В Ірпені відкрили мурал картини Тараса Шевченка “Катерина”

У центрі Ірпеня відкрили найбільший у світі мурал картини Тараса Шевченка “Катерина”. Про це повідомляє Ірпінська міська рада, передають "Коментарі".

Автори муралу – художній колектив на чолі з художницею Катериною Ведмідь, яка є автором відомого Літературного муралу Ірпеня та муралу голові Європарламенту Роберті Мецолі. Художній колектив за створення муралу “Катерина” відзначили подяками голови Національної спілки художників України, голови Київської обласної військової адміністрації та Ірпінського міського голови.

Розмір мурала становить 7,8*12 метрів. Мурал знаходиться на одній із стін адмінбудівлі в центрі міста за адресою вулиця Шевченка, 2А.

Мурал є подарунком громаді міста-Героя Ірпінь від товариства “Відважних”, яке є фундатором Літературної премії Ірпеня та щорічно підтримує художній пленер “Намальований Ірпінь”.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області в Ірпені відкрили скульптуру про спротив російській агресії. До 32-ої річниці Незалежності України в Ірпені відкрили скульптуру "Спротив" на вулиці Шевченка, 7. Скульптура має надпис-присвяту: "Відважним мешканцям Ірпеня, які у лютому – березні 2022 року зупинили російського агресора на шляху до столиці України – Києва".

"Коментарі" повідомляли, що в Києві на Співочому полі відкрився Музей українського грамзапису. Експозиція музею розповідає про історію грамзапису. Колекція складається з понад 400 одиниць основного фонду української музики на різних звукових носіях. У планах музею – розширення, культурологічні розвідки, експедиції, присвячені різним аспектам музичної культури України і Світу.

Нагадуємо, що в Українському гідрометеорологічному центрі в Києві створили 3D мурал, який відображає важливість роботи гідрометеорологів, як під час війни, так і в мирному житті. Символіка муралу відображає різнобічні аспекти роботи гідрометеорологічної служби: прогнозування погодних умов, авіаційну метеорологію, гідрологічну та агрометеорологічну діяльність, моніторинг кліматичних змін, роботу центру з прогнозування наслідків радіаційних аварій та важливість міжнародної співпраці та підтримки в цій сфері.

Джерело: https://t.me/newsimr/13683


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися