Забудовникам не дозволили знести пам’ятку архітектури у Києві

Подробиці судової справи

У Києві наклали арешт на майновий комплекс пам’ятки архітектури із забороною проведення будь-яких будівельних робіт. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, задля збереження пам’ятки по вулиці Рейтарській прокуратура через суд наклала арешт на майновий комплекс із забороною проведення будь-яких будівельних робіт. Мова йде про Будинок Київського повітового земства, 1913 року загальною площею майже 3700 квадратних метрів.

Цього року експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики України визнала будинок Київського повітового земства та флігель цілісною пам'яткою історії й архітектури. Однак майновий комплекс вже встиг пошкодити забудовник. Реконструкцією двох будівель на Рейтарській, 37 займається компанія "НЕСТ". До складу майнового комплексу входять будинки N 37A, 37-А та флігель Б.

"У п’ятницю, 6 жовтня, за клопотанням прокурора Шевченківської окружної прокуратури міста Києва Шевченківський районний суд столиці наклав арешт на майновий комплекс по вулиці Рейтарській, 37", — йдеться в заяві Київської міської прокуратури.

Тепер ухвалою суду заборонено використання, експлуатація та проведення будь-яких будівельних робіт на цій території, будь-якими особами. Ухвала суду підлягає негайному виконанню.

Нагадаємо, у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. Господарський суд Києва відмовив забудовнику у задоволенні позовних вимог про визнання за ним права на оренду земельних ділянок загальною площею понад 43 гектари на острові Галерний та визнання укладеним договору оренди цих ділянок. Вартість цієї землі оцінили у понад 1,4 мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі столиці, знищено через забудову. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, як у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


пропроророрпо

6 жовтня 2023, 17:30

А почему не заставили наглого застройщика все восстанавливать!!!?? Что это за "суд"!!!???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися