Столичні митники вилучили рідкісні артефакти та документи (ФОТО)

Що відомо про заборонене поштове відправлення

Столичні митники вилучили з міжнародного поштового відправлення раритетні порцелянові скульптурки та колекцію документів ХІХ-ХХ століть. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, з України до США намагалися відправити посилку з культурними та історичними цінностями. До Америки прямували чотири маленькі скульптурки та дев’ятнадцять старовинних документів. Посилка була з Запоріжжя. Фахівці Національного музею історії України за результатами експертизи визнали ці предмети культурними та історичними цінностями.

Порцелянові скульптурки виявилися об’єктами української радянської скульптурної пластика малих форм 50-70-х років ХХ століття. Вони виготовлені на Київському експериментальному кераміко-художньому та Городницькому порцеляновому заводах.

Сім документів та фото 1891-1925 років експерти віднесли до колекції, яка оповідає про родину Сушкових. Ці родинні документи сукупно репрезентують актуальні суспільно-політичні процеси української історії. Це історія поштової служби в Україні, походження і соціальний стан службовців транспорту і зв’язку в Україні модерної доби. Серед вилученого митниками також дванадцять різних документів та фото, які визнали історичною цінністю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні митники вилучили з міжнародного поштового відправлення рідкісні бронзові артефакти часів Київської Русі. З України до Великої Британії намагалися відправити сім деталей холодної зброї та її оздоблення ІІ-ХІІ століть нашої ери. Відправниця раритетних речей з Умані. Вилучені предмети є деталями холодної зброї та елементами її оздоблення. 

Нагадаємо, працівники Київської митниці викрили спробу незаконного пересилання старовинної ікони за кордон. Святиню кінця ХІХ – початку ХХ століття – "Богоматір Смоленська" пересилали як сувенір. Цю рідкісну річ намагалися відправити поштою з України до США

Читайте також, як київські митники запобігли контрабанді старовинних монет.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися