На пам’ятник Пушкіну у Києві повісили демаскувальну сітку (ФОТО)

Як виглядає ініціатива активістів

У Києві на пам’ятник Пушкіну на знак протесту щодо затягування з демонтажем повісили демаскувальну сітку. Про це повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова, передають "Коментарі".

"Демаскуємо ворожу культуру! Дерусифікація триває, але зросійщення все ще ховається в нашій буденності. Неподалік нашого хабу, в парку ім. Багряного, досі стоїть пам’ятник Пушкіну — клеймо окупаційної російської культури. Ми повісили демаскувальну сітку на пам'ятник Пушкіну для того, щоб нагадати суспільству та владі, що символи російського імперіалізму досі спокійно стоять у наших містах і процес дерусифікації має відбуватися активніше", — йдеться у дописі Семенової до оприлюднених фото.

Київські активісти закликали Кабінет міністрів України ухвалити рішення, яке дозволить демонтувати пам’ятники Пушкіну, Щорсу та іншим російським діячам.

Нагадаємо, у Києві озеро Синє знищено через забудову. Таку заяву зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. Еколог розповів, чому саме у Києві загинуло озеро Синє. Після скандалу у Києві почали геологічні роботи на цій водоймі. Згодом стало відомо, що озеро Синє розпочнуть розчищати за три тижні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виграли суд проти забудовників озера Вирлиця. Справу розглядали у Господарському апеляційному суді. Планували забудувати частину водойми. Суд визнав наявність території озера разом із берегом площею 20 гектарів в руках забудовників (Мрія-Інвест) під забудову незаконним і повернув її громаді Києва. Подробиці справи — за посиланням.

Читайте також, як у Києві запобігли незаконній оренді 43 гектарів землі на острові Галерний для забудови. 

Дивіться також фото, як у Києві розчистили берег річки Либідь та дно озера "Райдуга".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

25 жовтня 2023, 18:08

А, ну понятно, очередная ущербная из "слуг" с очередной идиотской затеей за наши деньги. Решила попиариться на памятниках. Специально для семеновой напоминаю, что Пушкин А.С. умер в 1837 году и участия в войне с нами принимать в принципе не может. Даже в виде памятника. И ,вроде как, в настоящее время существуют куда более актуальные проблемы, чем борьба с давно умершим поэтом. Вероятность того, что памятник оживет и начнет поддерживать хуйло исчезающе мала . Так что,по-моему, это, как у вас в партии очень любят говорить , "не на часі" .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися