У Києві вимагають привести у нормальний стан історичну будівлю (ФОТО)

Що відомо про ситуацію з об’єктом культурної спадщини

У Києві вимагають в судовому порядку привести у належний стан напівзруйновану садибу Леонтія Багговута. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, виявлений об’єкт культурної спадщини "Будинок житловий" (кінець ХІХ століття) знаходиться у Шевченківському районі Києва на вулиці Багговутівська, 16. Цей будинок поклав початок заселенню сучасної Лук’янівки та є одним з небагатьох, що залишився від історичної забудови вулиці Багговутівської.

"Відповідно до наказу Головного управління охорони культурної спадщини вказаний будинок занесений до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини міста Києва (вид – архітектура та містобудування). Між Департаментом охорони культурної спадщини КМДА та товариством ще у 2018 був укладений охоронний договір на вказаний об’єкт культурної спадщини. Проте, утримувач садиби не вживав заходів для її збереження, загальний стан будинку на сьогодні є незадовільним та місцями аварійним", — йдеться у заяві Київської міської прокуратури.

Через це Печерська окружна прокуратура міста Києва в судовому порядку вимагає від суб'єкта господарювання привести до належного стану історичну будівлю. Прокуратура звернулася до адміністративного суду з позовом до власника споруди про зобов'язання привести об’єкт культурної спадщини до належного стану відповідно до вимог охоронного договору та припису Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні екологи закликали киян підтримати петицію про створення у Києві об’єкту природно-заповідного фонду "Вікова діброва", щоб захистити його від забудови. Про це йдеться у повідомленні Київського еколого-культурного центру. За даними організації, в Голосіївському районі Києва біля Феофанії є урочище Циганщина, де росте вікова діброва. Цю діброву хочуть забудувати забудовники. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві легендарне озеро на Виноградарі знищено через забудову. Мова йде про озеро Синє. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Дивіться також фото, як триває будівництво на Великій окружній дорозі у Києві.

Читайте також, що у Києві хочуть знести кінотеатр під багатоповерхівку.

Читайте также