Київські митники передали до музеїв конфісковані культурні цінності (ФОТО)

Які артефакти отримали науковці

Київська митниця передала до чотирьох музеїв збережені від незаконного вивезення культурні цінності. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Керівник Київської митниці Сергій Сілюк запевнив представників музеїв, що збереження культурних цінностей від незаконного вивезення для митників – задача поза часом.

"Попереду – передача ще багатьох цінностей, затриманих митниками під час спроб незаконно переслати їх за кордон", — зазначив Сілюк.

Цього разу столичні митники передали такі культурні цінності:

·       Патефон середини ХХ століття з платівкою з записами тріо бандуристок Павленко, Третьякової та Поліщук отримав комунальний заклад Київської обласної ради "Ржищівський арехеолого-краєзнавчий музей";

·       Меч короткий скіфської культури VII-VI ст. до нашої ери передали до Національного музею історії України;

·       Кинжалом (коротким мечем) ІІІ століття до нашої ери - IV століття нашої ери поповнився фонд Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця".

·       Патефон 1946-1955 років разом з платівкою з записами вальсу та романсу у виконанні Обухової та Сахарова передали до Музею Києва.

Музейники з цікавістю оглянули експонати та, користуючись нагодою, вкотре озвучили болісні проблеми, пов’язані зі злочинною діяльністю "чорних археологів", про незаконне колекціонування приватними особами предметів археології та про потребу внесення змін до деяких законодавчих актів, які регламентують дані питання тощо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що київські митники вилучили раритетні порцелянові скульптурки та колекцію документів ХІХ-ХХ століть. З України до США намагалися відправити посилку з культурними та історичними цінностями. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві викрили підприємство на несплаті податків за імпорт. Столичне підприємство протягом 2020-2022 років не сплачувало податок на прибуток та незаконно імпортувало сировину. Імпорт відбувався від підприємства-нерезидента, що зареєстроване в Білорусі. Готовий товар компанія реалізовувала оптовими партіями. Збитки оцінили у понад одинадцять мільйонів гривень.

Читайте також, як у Києві впіймали митника з хабарем в стакані з під кави.

Дивіться фото, як київські митники знайшли наркотики у музичній колонці.

Читайте также