Підготовку знести ще одну історичну будівлю почали у Києві (ФОТО)

Що відомо про ситуацію із черговою спробою незаконної забудови

Центр націонал-патріотичного супротиву часів перебудови будівлю видавництва "Просвіта" планують знести заради нового будівництва. Так вважає громадський активіст Дмитро Перов, передають "Коментарі".

Мова йде про пам’ятку архітектури у центрі Києва, розташованій по Музейному провулку, 8 та 8Б. Садиба купця Стрельбицького є цікавим зразком класицизму і одна з найстаріших збережених у Верхньому місті. Ліве та праве крила — флігелі, збудовані у 1819-му та 1845-му роках відповідно.

"Мешканці сусіднього будинку розповідають, що по квартирам ходять представники такого собі ТОВ "Київторгремпроект" для обстеження "стану несучих конструкцій". Будівельників або когось іншого з персоналу ТОВ, під час нашого візиту, застати не вдалось", — зазначив Перов.

Громадський активіст знайшов у дворі будинку оголошення щодо нового будівництва "з урахування всіх існуючих обмежень".

"Ем… обмеження тут якби одне — це пам’ятка і її зносити не можна", — резюмував Перов.

Оприлюднено фото та оголошення з місця події.

Окрім того, у Києві попри накладений арешт почали демонтаж історичної Садиби Зеленських. Мова йде про пам’ятку архітектури у центрі столиці, розташованій по вулиці Кониського, 22 (до перейменування — вулиця Тургенєвська). Садиба Зеленських збудована у столиці у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва передали в оренду землю під об’єктом культурної спадщини. Мова йде про земельну ділянку у Печерському районі столиці на вулиці Круглоуніверситетській. Площа землі становить 1700 квадратних метрів.

Нагадаємо, у Києві виставили на продаж землю під будівництво ТРЦ. Земельна ділянка площею майже тисячу квадратних метрів знаходиться у Голосіївському районі столиці. Ще одну земельну ділянку в цьому районі столиці продадуть з аукціону під розміщення гаражів.

Читайте також, що у Києві виділили землю під автостоянку та паркінг біля новобудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


небайдужий

20 лютого 2024, 17:39

якби посадили хоч одного з конфіскацією всього майна на відбудову зруйнованої памятки...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися