У центрі Києва відкрили виставку "Діабет — не вирок" (ФОТО)

Експозицію встановили з нагоди Всесвітнього Дня діабету

У Києві біля центрального входу до столичної мерії відкрили фотовиставку під назвою "Діабет – не вирок". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Експозиція присвячена Всесвітньому Дню діабету, що відзначається 14 листопада. На світлинах зображені українці, які живуть із цукровим діабетом. Автор фото — відомий фотомитець Олександр Мордерер. З використанням цукру він створив неповторні образи, щоб змінити стереотипні уявлення про хворобу.

За словами заступниці мера Києва Ганни Старостенко, торік у столиці на цукровий діабет захворіли понад 85 тисяч киян. Цього року зареєстровано майже три тисячі нових випадків, а кількість інсулінозалежних пацієнтів зростає. Вона зазначила, що однією з причин зростання захворюваності на цукровий діабет є пандемія коронавірусу, тому що людина живе у стресі та веде неактивний спосіб життя через карантинні обмеження.

Старостенко розповіла, що найпоширеніший міф про хворобу — це зв’язок із цукром. Однак цей продукт насправді не має до неї стосунку та не викликає цукровий діабет. Фотовиставка "Діабет – не вирок" має на меті показати, що своєчасна діагностика рятує життя та розвіяти міфи про хворобу. Експозиція триватиме до 22 листопада.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті найбільшого в Україні і одного з найбільших у Європі інноваційного торгового-розважального центру — Respublika Park. Що цікавого у новому закладі — дізнавайтесь в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") готують до відкриття парк розваг "Зимова країна". Він відкриється 11 грудня. Детальніше про святкові локації можна дізнатися в нашому матеріалі.

Читайте також, що на "ВДНГ" працюють локації, які здивують малечу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися