У Києві зносять частину "Будинку зі зміями та каштанами"

Що відбувається з пам’яткою архітектури

У Києві реконструкція будинку Софії Чоколової, відомого як "Будинок зі зміями і каштанами", почалася з демонтажу прибудованої частини. Про це повідомили у спільноті Kyiv Arsenal, передають "Коментарі".

"Будинок зі зміями" був збудований у столиці у стилі модерн на початку ХХ століття за проєктом архітектора Ігнатія Ледоховського. Пам’ятка архітектури та монументального мистецтва Києва розташована а вулиці Велика Житомирська, 32.

Реконструкція "Будинку зі зміями" розпочали з демонтажу цілого поверху. Цю частину будівлі звели у 1945 році. Під час добудови тоді знищили стінки, що влаштовуються над карнизом. Аттики були прикрашені рельєфними композиціями. Зараз пам’ятка архітектури перебуває в аварійному стані.

Під час реставрації не тільки відремонтують будівлю, а й повернуть до первісного стану знищені елементи декору. Фасад "Будинку зі зміями та каштанами" прикрашатимуть відреставровані ліпнини у формі плазунів і рослинних елементів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичній владі пропонують провести декомунізацію статуї "Батьківщина-Мати", розташованій на Печерський пагорбах. Автор петиції вважає, що монумент треба перетворити на скульптуру архистратига Михаїла.

Нагадаємо, в історичному центрі Києва розібрали скандальну добудову на пам’ятці архітектури на вулиці Володимирській. Власник будівлі самостійно провів демонтаж металевих конструкцій надбудови на даху. Ці споруди з’явилися на будівлі нещодавно та викликали обурення серед киян.

Читайте також, що у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися