У Києві знесуть палац культури заради концертного холу

Що відомо про нову забудову

У Києві знесуть занедбаний палац культури заради будівництва концертного холу світового рівня. Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій, передають "Коментарі".

За його словами, архітектурний проєкт нової споруди готовий. Його розробила відома норвезька компанія. Профільний департамент мерії вже видав містобудівні умови та обмеження на будівництво будинку культури із концертним залом.

Палац культури імені Корольова розташований у Солом'янському районі столиці. Споруда знаходиться на Відрадному на вулиці Миколи Василенка, 15. На місці занедбаного закладу має з’явитися сучасна будівля, яка буде гармонійно вписана в архітектуру Києва, зазначив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури столиці Юрій Тацій.

"Навколо холу розташують громадські зелені зони та облаштують пішохідну інфраструктуру. Планується, що нова будівля буде мати дві зали — на 1500 та 400 глядачів", — повідомив посадовець КМДА.

Коли розпочнуть будівництво, строки його закінчення та кошторис проєкту нового концертного холу поки що невідомі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичній владі пропонують провести декомунізацію статуї "Батьківщина-Мати", розташованій на Печерський пагорбах. Автор петиції вважає, що монумент треба перетворити на скульптуру архистратига Михаїла.

Нагадаємо, в історичному центрі Києва розібрали скандальну добудову на пам’ятці архітектури на вулиці Володимирській. Власник будівлі самостійно провів демонтаж металевих конструкцій надбудови на даху. Ці споруди з’явилися на будівлі нещодавно та викликали обурення серед киян.

Читайте також, що у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай

28 листопада 2021, 16:41

Я проработал на радиоприборе очень много лет и принимал участие в строительстве нашего дворца культуры. И для меня это большой удар. Не смейте трогать наш Д. К. В итоге там хотят построить жилой дом на 37 этажей.

Елена

27 листопада 2021, 14:47

А коммуникации, мосты, обещанное метро- подождут! То ли дело: снос рынков и строительство ТРЦ, новый концерт- холл, стеклянный мост, памятник борщу и ещё куча разной дребедени- вместо того, чтобы привести столицу в порядок!!!

Турр

27 листопада 2021, 11:10

Чтоб вы повсырались со своей независимостью!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися