У Києві відбудеться прем’єра драмопери про життя Моцарта

Митця можна знищити фізично, але він буде жити у своїх творах

У Києві відбудеться прем’єра драмопери про драматичну долю Вольфганга Амадея Моцарта. Анонс оприлюднив Київський національний академічний театр оперети, передають "Коментарі".

Віденський композитор Антоніо Сальєрі дуже заздрив, коли на горизонті зійшла зірка молодого таланту Амадея Моцарта. Драматична історія життя всесвітньо відомого Моцарта покажуть за п'єсою Пітера Шаффера. Прем'єра опери "Амадеус" відбудеться у Київському національному академічному театрі оперети дев’ятого та десятого грудня. Музика — Вольфганга Моцарта.

Трагічну історію Моцарта не один раз висвітлювали у творах, фільмах та літературі. За одним з сюжетів — саме Сальєрі замовив Моцарту реквієм, а Амадей дуже полюбляв алкоголь. Сальєрі розумів, що попри обітницю Богові, ніколи не зможе писати таку музику, як Моцарт. Він таємно захоплювався тим, з якою легкістю Моцарт клав на ноти музичні творіння, як міг зіграти мелодію "з голови".

"Навіть хворий і покинутий усіма, Моцарт пише геніальну музику, і Сальєрі розуміє, що програв, і лишається єдиний шанс на славу після смерті — змусити повірити всіх, що це він вбив Моцарта", — йдеться в анонсі оперети.

За деякими доводами істориків та знавців музичної теорії, зі світових класиків тільки композитор Сергій Прокоф'єв, який народився в Україні у радянські часи, ім’ям якого названий знищений бойовими діями аеропорт у нині окупованому Донецьку, складав музику в такому ж ранньому віці як Моцарт. У житті Амадея багато цікавих фактів та міфів, але найголовніше — це його музика.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві майже місяць триватиме фестиваль "Різдво на Подолі". Пізніше у мерії столиці поінформували, що святкові локації відкриються з 19 грудня.

Нагадаємо, що вісім областей України та Київ залишать "червону" зону карантину з сьомого грудня, але обмеження для невакцинованих від коронавірусу залишаться. Рішення скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки ухвалили для столиці України та для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей.

Читайте також, де у Київській області можна відпочити та покататися на лижах у новому гірськолижному курорті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися