У Києві Будинок вчителя потребує реставрації

До столичної влади звернулися з петицією

Київський міський будинок учителя, розташований у центральному історичному ареалі столиці, потребує реставрації. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Автор петиції Світлана Совершенна нагадала, що Будинок учителя є пам’яткою архітектури національного значення та пам’яткою історії національного значення. Будівлю звели у 1910-1912 роках за проєктом відомого архітектора Павла Альошина. Будинок вчителя використовували для потреб освітянської громади. Зараз це культурно-просвітницький осередок, який сприяє творчому та фаховому зростанню освітян.

"За 107 років своєї історії будівлю жодного разу не реставрували і, керуючись політичною доцільністю, майже не використовували за цільовим призначенням. Фактичний стан будівлі є непридатним для експлуатації та потребує негайних реставраційно-відновлювальних робіт", — йдеться у петиції до столичної влади.

У 2021 році кошти на реставрацію Київського міського будинку вчителя не передбачили. Фактичне втілення проєкту реставрації Будинку вчителя опинилось під загрозою невиконання, наголошує автор звернення до влади Києва. У петиції столичну владу просять забезпечити фінансування реставрації пам’ятки архітектури, щоб не допустити її руйнації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрили ще одну міні-скульптуру, обладнану табличками зі шрифтом Брайля українською та англійською мовами. Це міні-копія будівлі столичної мерії, яку встановили біля КМДА.

Нагадаємо, поблизу Києва під час розвідки перед будівництвом Великої кільцевої дороги знайшли стоянки давніх людей. Археологи розповіли, що знайшли три стоянки давніх людей у Бучанському районі Київської області. Крем’яним виробам епохи фінального палеоліту понад десять тисяч років. Їх виявили на ділянці від траси "Київ — Ковель — Ягодин" до автодороги "Київ — Чоп".

Читайте також, що Софія Київська увійшла у ТОП-5 найінстаграмніших пам’яток ЮНЕСКО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


фобос

21 грудня 2021, 08:12

когда у меня на экзаиене была 5 по географии то прокладки мне поставили годовую 4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися