У Києві відкрили зірку художника Івана Марчука

Зірка Івана Марчука стала вже 45-ою на "Площі зірок"

"Площа зірок", яка розташована в Києві біля ТРЦ Gulliver, поповнилася новим експонатом. Чергова зірка, яка стала вже 45-ою за рахунком, присвячена українському художнику Івану Марчуку. Про це повідомляє "Наш Київ".

Іван Марчук - жива легенда українського живопису, лауреат премії імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі. Його ім'я увійшло в число сотні геніїв сучасності за версією британської газети The Daily Telegraph.

"Я знаю, як любить мене український народ. І не знаю, радіти чи плакати, але я думаю, що я доставив людям цією зіркою насолоду. Щоб українці не забували мене, пам'ятали та шанували ", - заявив художник під час церемонії відкриття зірки.

Як і інші зірки, вона виготовлена з латуні, її розмір становить 30 на 60 см. На зірках є піктограми із зазначенням вкладу лауреата і QR код, який веде на сторінку проєкт.

Відзначимо, що на площі вже є іменні зірки Володимира Горянського, Ади Роговцевої, групи СКАЙ і ТНМК, Ніни Матвієнко та інших.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський призначив стипендії молодим письменникам і художникам у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва і кіномистецтва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися