Під Києвом створять заказники для охорони Змієвих валів та стародавнього городища

Що відомо про нові екологічні проєкти

У Київській області створять нові заказники для охорони Змієвих валів та стародавнього городища часів Київської Русі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними організації, створення нових заказників погодили Макарівська селищна. Вони називатимуться "Змієві вали біля села Завалівка", "Макарівське городище" та "Змієві вали біля села Пашківка". Ці нові об’єкти мають історичну та екологічну цінність.

У Київській області ніхто, крім Київського еколого-культурного центру, не займається такими унікальними природно-історичними об'єктами як Зміїві вали, кургани та городища, яким по дві тисячі років, зазначили в організації. У КУКЦ наголосили, що ці ділянки передають фермерам, розорюють, перетворюють на звалища або забудовують. Окрім того, історичні пам’ятки грабують "чорні археологи", а сучасне українське законодавство з охорони культурної спадщини є вкрай слабким.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрили ще одну міні-скульптуру, обладнану табличками зі шрифтом Брайля українською та англійською мовами. Це міні-копія будівлі столичної мерії, яку встановили біля КМДА.

Нагадаємо, поблизу Києва під час розвідки перед будівництвом Великої кільцевої дороги знайшли стоянки давніх людей. Археологи розповіли, що знайшли три стоянки давніх людей у Бучанському районі Київської області. Крем’яним виробам епохи фінального палеоліту понад десять тисяч років. Їх виявили на ділянці від траси "Київ — Ковель — Ягодин" до автодороги "Київ — Чоп".

Читайте також, що Софія Київська увійшла у ТОП-5 найінстаграмніших пам’яток ЮНЕСКО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валерій

2 січня 2022, 10:56

А що відносно Хотівського городища біля Феофанії ,що віджав Косюк?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися