Нові мелодії Різдвяної ночі пролунають у Києві в опері

У столиці анонсували святковий концерт

У Київському театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбудеться грандіозний святковий концерт під назвою "Нові мелодії Різдвяної ночі". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

В основі унікального проєкту є українські колядки, які прозвучать у несподіваному прочитанні під супровід симфонічного оркестру та хору театру. Організатори обіцяють, що нове виконання колядок зачарує кожного глядача.

"У нас в Україні різдвяна пісня — колядка. Це побутова пісенька, яку виконують за столом. Або, коли вже потрібно привітати сусідів, це було давно, зараз вже й цього немає, — люди виходять і співають на дворі з перевдяганнями. Це трошки інша історія, трошки інший підхід. Ідея була в тому, щоб продемонструвати, що українська побутова культура європейського рівня", — прокоментував концерт журналістам ТК "Київ" директор Київської опери Петро Качанов.

Головні виконавці колядок — це солісти Київської опери. Колядки також заспівають зірки української сцени — легендарна Ніна Матвієнко, Дмитро Тодорюк та Тарас Штонда. Концерт "Нові мелодії Різдвяної ночі" відбудеться 8 та 9 січня. Вартість квитків стартує від 300 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Музеї Києва продовжили роботу виставки українського художника Юрія Шаповала під назвою "Як справа, так і зліва". На експозиції можна побачити побутові жарти, які містять потенціал українського мема, втілені у картини.

Нагадаємо, у Києві в Музеї української діаспори до кінця січня триватиме виставка "Казки мандрівниці Емми". На експозиції представлені близько сорока робіт відомої української художниці та письменниці в діаспорі Емми Андієвської.

Дивіться також, як поєднується українська культура та історія у новому фірмовому туристичному стилі Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися