У Києві тривають протиаварійні роботи у Гостиному дворі (ФОТО)

Що вже зробили та що планують

У Києві з початку протиаварійних робіт у Гостиному дворі територія архітектурного комплексу вже значно змінилась. Про те, що вже встигли зробити, та про плани розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

Протиаварійні роботи у Гостиному дворі почалися в останній день минулого року та триватимуть два місяці. З початку робіт тут прибрали сміття, зачистили територію від чагарника та металоконструкцій. Окрім того, будівельники змонтували системи електропостачання та облаштували майданчик для складування будівельних матеріалів.

За словами міністра культури Олександр Ткаченко, у Гостиному дворі найближчим часом почнуть демонтаж старого паркану. На наступному тижні його замінять на новий та більш безпечний.

"Такими темпами зовсім скоро пам’ятка буде повністю убезпечена від погодних умов та інших чинників, що потроху руйнували її з плином років", — зазначив Ткаченко.

Очільник Мінкульту також оприлюднив актуальні світлини з Гостиного двору. Реконструкцію пам’ятки архітектури проводять в рамках національної програми "Велика реставрація".

Нагадаємо, в історичному центрі Києва розібрали скандальну добудову на пам’ятці архітектури на вулиці Володимирській. Власник будівлі самостійно провів демонтаж металевих конструкцій надбудови на даху. Ці споруди з’явилися на будівлі викликали обурення серед киян.

Читайте також, що у Києві знесуть занедбаний палац культури заради будівництва концертного холу світового рівня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися