Війна та ДРГ: мешканцям Києва порадили не розслаблятися

На що потрібно звернути увагу киянам

У Києві та в інших мирних містах України громадяни не повинні втрачати пильність та здоровий глузд, адже війна з російськими окупантами триває, а диверсанти активізувались. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передають "Коментарі".

"Прохання абсолютно до всіх — не розслаблятися, тому що війна продовжується. Достатньо вийти на вихідних в центр столиці і зрозуміти, що багато людей починають забувати про те, що насправді війна достатньо близько", — сказав Денисенко.

Радник міністра внутрішніх справ України закликав українців бути пильними під час воєнного стану.

"Другий момент — бути пильними, якщо якісь дивні люди оселилися в вашому будинку, звертайтесь до поліції. В даному випадку, якщо ви розумієте, що щось іде не так, звертайтесь до поліції, дзвоніть в 102. З іншої сторони, дуже велике прохання до всіх — водночас включати здоровий глузд", — зазначив експерт.

В МВС України попередили, що у Києві та Київській області, а також в інших регіонах України останнім часом побільшало диверсійних груп.

"Ми пам’ятаємо, що відбувалося в перші дні війни, коли пильність була дуже висока, але інколи вона зашкалювала. Треба зберігати здоровий глузд, тому що резерви поліції не гумові — на деякі виклики неможливо було виїхати, тому що було забагато панічних настроїв в суспільстві", — підсумував Денисенко.

Водночас заступниця міністра оборони України Ганна Маляр наголосила, що наразі війна перебуває у гарячій фазі і Київ, як головна ціль російських загарбників, постійно знаходиться під загрозою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок обстрілів російських окупантів є постраждаліВ компанії "Енергоатом" оприлюднили фото крилатої ракети російських окупантів, що пролетіла в напрямку Києва критично низько над Південноукраїнською атомною електростанцією. У підприємстві також зробили заяву щодо акту ядерного тероризму.

Нагадаємо, на Київщині сили Протиповітряної оборони Збройних Сил України збили ракету російських окупантів. Ворожа ракета збита вранці над Обухівським районом. Це вже друга російська ракета, збита в цьому районі за тиждень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися