Рибальський сезон відкрили на Київщині

Що відомо про правила для рибалок

Київський рибоохоронний патруль оголосив про відкриття рибальського сезону 2022 на Київщині з 20 червня та нагадав рибалкам про правила. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

На водоймах Київщини розпочинається рибальський сезон через те, що з 20 червня закінчилися обмеження, пов’язані з нерестовим періодом. Відсьогодні дозволено вилов риби з берега та човна вудками усіх видів. Загальна кількість гачків повинна не перевищувати п’яти на одного рибалку. Дозволена добова норма вилову риби становить три кілограми.

Київський рибоохоронний патруль застеріг, що на період воєнного стану може бути заборонена навігація для малих, моторних, прогулянкових та інших суден. Допустимі розміри риби, при яких її можна брати в улов, — за посиланням. Водночас, до 30 червня триває заборона на вилов раків. Підводне полювання дозволяється гарпунними рушницями без застосування аквалангів та при наявності посвідчення підводного мисливця.

Промисловий вилов риби на водосховищах дозволять лише з 25 червня. Окрім того, у Київському рибоохоронному патрулі нагадали про штрафи за порушення Правил рибальства та закликали рибалок бути відповідальними. Про порушення Правил рибальства можна повідомляти на "гарячу лінію" (099) 341-73-18.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у компанії "Київводоканал" спростовували інформацію про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, що у Києві врятували жінку, яка заплуталась в рибальських сітках.

Читайте також, що показали перевірки якості води на пляжах Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися