Ірпінь, Бучу та Гостомель перевірять на радіацію: що треба знати

Перевірки житла триватимуть два дні

Фахівці проведуть радіаційне обстеження територій Київської області, що знаходилися у тимчасовій окупації російськими військами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Бучанської міської ради.

Радіаційне обстеження триватиме два дні на території Ірпінської, Бучанської та Гостомельської громад. Проведуть перевірку 21 та 22 червня фахівці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки. Це пов’язано з тим, що російські окупанти вторглися на Київщину з території зони відчуження. Через це існують ризики, пов’язані з перенесенням радіоактивного забруднення за межі Чорнобильської зони.

Власникам садиб, будинків або квартир, де перебували під час повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти у межах Гостомельської, Бучанської та Ірпінської громад потрібно надати запит на радіаційне обстеження. Для цього необхідно заповнити відповідну форму за посиланням або звернутися за номером телефону (044) 422 55 43 до фахівців. Радіаційне обстеження є безкоштовним для мешканців громад.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міжнародна агенція з атомної енергії допоможе Україні відновити всі пошкоджені внаслідок російського військового вторгнення ядерні об’єкти, зокрема — розграбовану окупантами Чорнобильську АЕС. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Багато окупантів повернулися до РФ зі значною дозою радіації, для деяких вона стала смертельною. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також, що у Зеленського знали, що росіяни зайшли в Чорнобильську зону ще до штурму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися