У Києві розпочали демонтаж гаражів біля річки Либідь (ФОТО)

Як тривають роботи та чому прибирають споруди

У Києві розпочали демонтаж незаконних споруд біля річки Либідь, щоб почати капітальний ремонт аварійної ділянки. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, демонтаж проводять працівники Департаменту благоустрою та комунального підприємства "Плесо". Загалом з аварійної ділянки поблизу річки Либідь приберуть майже пів сотні нелегальних та аварійних споруд. Гаражі заважають доступу працівників та техніки до інженерних конструкцій.

"Після демонтажу ми зможемо виконати першочергові протиаварійні роботи. Загалом Либідь потребує достатньо серйозних робіт у різних своїх частинах", — зазначив Пантелеєв.

Реконструкція річки Либідь залишається в пріоритеті столичної влади навіть під час воєнного стану. Торік тут розпочали активне розчищення майже кілометру км русла.

"Один із варіантів – облаштування громадського простору із зоною відпочинку. В умовах війни і необхідності відновлювати інфраструктуру, ми не можемо повноцінно розгорнути проєкт реновації річки", — розповів заступник мера Києва.

У перспективі влада столиці планує відновлення річки Либідь.

Нагадаємо, у компанії "Київводоканал" спростовували інформацію про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Деталі  — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві торгівельні кіоски малих архітектурних форм (МАФи), що розташовані біля станцій метро та перешкоджають доступу до укриттів, перенесуть на інші локації. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони столиці. Підприємцям запропонують інше місце для торгівельної діяльності. Якщо власники не перенесуть МАФи самостійно, їх демонтують столичні комунальники та доставлять споруди на штрафмайданчик.

Читайте також, що у Києві обмежили рух приватних автівок Південним мостом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися