Чернігівська Чорнобаївка: на трасі до Києва розібрали завали мосту (ФОТО)

Споруду підірвали під час наступу окупантів на столицю

На об’їзній Чернігова завершують прибирання завалів зруйнованого мосту через річку Десна, що підірвали під час наступу російських окупантів на Київ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби автомобільних доріг України.

На споруді вже демонтували залізобетонні конструкції прогонової будови та опорних частин мосту. Для виконання робіт використовували потужні гідромолоти — провели дефрагментацію та подрібнення великих брил бетону. Отриманий будівельний матеріал дорожники повторно використають для відновлення інших об’єктів.

Міст через Десну поблизу Шестовиці довжиною 613 метрів. Його підірвали наприкінці лютого для зупинки просування російських окупаційних військ у напрямку Києва з Чернігівщини. Це одна із "чернігівських Чорнобаївок", зазначили в "Укравтодорі". Неодноразово ворожі війська намагалися навести понтон та переправитись через річку Десна, проте кожного разу отримували "щедрих гостинців" від Збройних Сил України та йшли вслід за російським кораблем.

В "Укравтодорі" також повідомили, що паралельно працюють над відновленням проїзду цією ділянкою міжнародної траси Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Спеціалісти вже обстежили об’єкт та розробляють проєктну документацію на ремонт мосту.

Нагадаємо, на трасі Київ – Вишгород – Десна – Чернігів завершують аварійний ремонт. Ця автомобільна дорога між Києвом та Черніговом була суттєво пошкоджена бойовими діями в Чернігівській області. Однак траса залишилась фактично єдиним транспортним коридором між містами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві торгівельні кіоски малих архітектурних форм (МАФи), що розташовані біля станцій метро та перешкоджають доступу до укриттів, перенесуть на інші локації. Підприємцям запропонують інше місце для торгівельної діяльності. Якщо власники не перенесуть МАФи самостійно, їх демонтують столичні комунальники та доставлять споруди на штрафмайданчик.

Читайте також, що у Києві обмежили рух приватних автівок Південним мостом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися