Під Макаровом знайшли побитого окупантами та замінованого собаку (ФОТО)

Моторошну історію тварини розповіли зоозахисники

Під Макаровим знайшли побитого та замінованого російськими окупантами собаку. Моторошну історію пса на прізвисько Лис розповіли зоозахисники, передають "Коментарі".

За даними зоозахисників, пса знайшли місцеві мешканці у ямі зі сміттям. Скільки тварина там пролежала невідомо. Люди, які намагались врятувати Лиса, вчасно помітили, що собака була замінована. Пес вижив завдяки тому, що не міг поворухнутись та ходити. Лиса розмінували сапери та передали зоозахисникам.

Зараз пес знаходиться в реабілітаційному центрі. У закладі його називають миротворцем, бо Лис намагається залагоджувати конфлікти між інших тварин. Зоозахисники зазначають, що в Лиса травмовані лапи, але в них є чутливість, а одже надія, що він зможе ходити. Пес потребує тривалої реабілітації, на яку зоозахисники збирають кошти. Волонтери закликають усіх небайдужих подарувати Лису друге щасливе життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у селі Копилів Макарівського району виявили собачу ферму зі змученими та знесиленими тваринами. Після звільнення Київщини від російських окупантів кількість ледь живих тварин була просто катастрофічно. Однією із наймоторошніших знахідок волонтерів стала собача ферма в Копилові. Там виявили розплідник собак пітбуль-типу. Понад сорока тварин були прив'язані на ланцюги, зневоднені та голодні. Окрім того, багато з них були в шрамах, зі слідами старих травм, а також з різного роду захворюваннями.

Нагадаємо, пенсіонер з Маріуполя із собакою Жужею здолав сотні кілометрів пішки та дістався Києва. Історія порятунку чоловіка та його вірної подруги зі знищеного російськими окупантами Маріуполя — за посиланням.

Читайте також, що у Києві чоловік залишив без нагляду одинадцять собак в зачиненому авто, кілька тварин загинуло. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися