Київська область повністю перевірена на вибухонебезпечні предмети — Куліба

На території Київської області завершили перевірку на наявність вибухонебезпечних предметів населених пунктів, які були під тимчасовою окупацією на початку повномасштабного вторгнення Росії

На території Київської області завершили перевірку на наявність вибухонебезпечних предметів населених пунктів, які були під час окупації на початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

За його словами, спеціальні служби оглянули територію Бучанського, Броварського та Вишгородського районів Київської області – йдеться про 270 населених пунктів. З початку робіт рятувальники знешкодили 52 862 вибухонебезпечні предмети.

Кулеба наголосив, що перевірка не означає остаточного розмінування, на нього потрібні роки. Він нагадав про правила безпеки та попросив дзвонити рятувальникам у разі виявлення підозрілих предметів.

Нагадаємо, що частина території Київщини, у тому числі деякі водойми області, досі не розмінована. Місцева влада звернулася до мешканців із закликом відвідувати лише офіційні пляжі.

"Частина території Київщини залишається не розміненою, у тому числі й акваторія водосховищ. Там досі є вибухонебезпечні предмети", - заявив Олексій Кулеба.

Також голова Київської ОВ зазначив, що на сьогоднішній день піротехнікам вдалося розмінувати лише 27,26 гектара водойм Київської області.

"Тому прошу вас, відвідуйте лише офіційні пляжі та місця відпочинку", - заявив Кулеба.

Читайте также